Boro Radosavljevic, sarajevski sportski novinar

Sretna je okolnost bila da smo u Sarajevu tih godina imali sportskih novinara visokih  kreativnih vrijednosti,

sto je i doprinjelo da se u vrijeme  priprema za odrzavanje XIV Zimskih Olimpijskih Igara ’84., pa i nakon njih, objave i knjige o razvoju smucarskog sporta u Bosni i Hercegovini, osnivanju i radu smucarskih klubova, bez kojih se nase pa i jugoslovensko smucarstvo ne bi popelo do olimpijskih visina.

Boro Radosavljevic, Branko Tomic (Sportska Redakcija lista “Oslobodjenje”), Jovo Dimitrijevic , Mirko Kamenjasevic, Nikola Noka Bilic, Jovo Jovanovic, Zdravko Lipovac  (Sportska redakcija Radio Sarajevo), Dusko Skoric, Sejo Hadzijahic, Momo Jelovac, Zoran Popovski (Sportska redakcija RTV BiH), samo su neki od njih.

Na zalost, nemamo knjigu “Olimpijski korijeni”, autori Branko Tomic i Boro Radosavljevic, izdavac Smucarski savez Bosne i Hercegovine 1984.godine, te je neizvjesno da li ce uopste doci do njenog objavljivanja.

Utoliko ce biti i manje uspjesan nas pokusaj da onima koji ove knjige nemaju, omogucimo da ih citaju i snime na ovom Blogu i da na taj nacin bar malo doprinesemo ocuvanju sjecanja na vremena kada se nesebicnim radom volontera, gradio i sirio smucarski pokret u nasoj zemlji Bosni i Hercegovini.

Vlatko Slokar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.