Zimske Olimpijske Igre za mlade Lausanne 2020.

Izvor:fis-ski

 

 

 

 

 

 

Organizacioni odbor zimskih Olimpijskih igara mladih “Lausanne 2020.” s ponosom objavljuje pokretanje svog volonterskog programa povodom Olimpijskog dana 23. juna, tačno 200 dana prije ceremonije otvaranja.

Registracijska platforma bit će dostupna putem internetske stranice Lausanne2020.sport/en/volunteers.

Po prvi put u Švicarskoj od Olimpijskih igara u St. Moritzu 1948. godine, 3.000 ljudi svih dobia starosti dobiće priliku da postanu olimpijski volonteri, jedinstvena prilika da licno budu dio prestižne povijesti najpoznatijeg sportskog događaja u svijetu.

Volonteri su uvijek bili lice Olimpijskih igara, njihova blizina akciji i sportistima omogućuje im da dijele trenutke emocija, da proslave pobjede kao i poraze s njima. Sljedećeg mjeseca januara volonteri će pomoći u održavanju zimskih olimpijskih igara za mlade “Lausanne 2020.”, u kojima će sudjelovati 1.880 sportista iz više od 70 zemalja, kao i njihove porodice, treneri i članovi pratnje.

Prijave će biti otvorene za sve uzraste (od 16 godina za švicarske i francuske državljane, a 18 za ostatak svijeta), a kursevi obuke bit će organizirani u jesen ove godine.

Prema riječima Iana Logana, CEO-a iz Lausanne 2020: „Volontiranje za Lausannu 2020. je prilika da se jednom u životu pridružite prestižnoj, stoljetnoj priči o olimpijskim igrama. To je prilika da kažem: “Bio sam tamo!” To je također prilika da uživate u izuzetno bogatom međugeneracijskom iskustvu i upoznate zvijezde međunarodnog sporta koji će doći podržati najbolje mlade sportaše na svijetu. To znači sudjelovati u novoj vrsti olimpijskog događaja, laboratoriju novih ideja za buduće Igre. I to je također izvor ponosa za lokalne ljude kako bi pokazali ambicioznu i inovativnu Švicarsku, u spektakularnim alpskim okruženjima. Zato svima – mladima, roditeljima, djedovima i bakama – koji žele sudjelovati u ovom jedinstvenom iskustvu, pozivam vas da nam se 23. juna pridružite na našoj platformi! ”

Više detalja na: lausanne2020.sport/en/volunteers

Izvor: MOC

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.