Bernadette Shild zavrsila svoju takmicarsku karijeru

fis-ski

Jedanaest nedelja nakon druge ACL ozljede u roku od 14 mjeseci, Bernadette Schild najavila je odlazak u takmicarsku mirovinu. Austrijanka je odlučila krenuti novim putem i sada svoje takmicarske skije stavlja u ugao.

“Jednostavno sam se morala zapitati vjerujem li sebi da ću opet ići do krajnjih granica svojih mogucnosti, a iskren odgovor na to jednostavno je” NE “.

To neću učiniti. Odluka o prekidu moje aktivne skijaške karijere donesena je prije nekoliko nedelja. Uvijek sam uživala u skijaškim trkama, a naravno bila sam i ambiciozna i odlučna. Te osobine sada nosim sa sobom u potpuno novu fazu svog života i na drugo profesionalno područje.

Jako sam sretna što sam glatko prešla u profesionalni svijet i ubuduće ću voditi brigu o svim marketinškim pitanjima i novinarskim upitima u Berger Feinste Confiserie – mom prvom sponzoru.

Sa zahvalnošću se osvrćem na vrijeme iza mene, ali sada sam vrlo radujem novom izazovu i uzbudljivim zadacima “, objašnjava Schild.

2008. godine Bernadette Schild okrunjena je juniorskom svjetskom titulom u slalomu na formalnom (ESP), a sljedeće godine osigurala je srebro u istoj disciplini na Juniorskom svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu (GER).

U sezoni 2010/11, tada 21-godišnjakinja, osvojila je slalomsku sveukupnu titulu u Europskom kupu.

2013. godine Schild se popela na pobjedničko postolje prvi put u Svjetskom kupu s drugim mjestom u Lenzerheideu (SUI). Iste godine završila je na trećem mjestu u slalomu i podijelila postolje sa svojom sestrom Marlies u francuskom Courchevelu. Pet daljnjih osvajanja nekog mjesta na postolju u Svjetskom kupu zaokružili su njen rekord uspjeha.

Kao stručnjak za tehnicke discipline sudjelovala je na Olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima ukupno pet puta.

Jedna misao o “Bernadette Shild zavrsila svoju takmicarsku karijeru

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.