Znakovi na smucarskoj stazi-skijaska kultura

novi-znakovi-1Za nas koji smo skijali po planinskim pitominama, Jahorine, Bjelasnice, Igmana, Vlasica i dr., nije na odmet da znamo i nekoliko znakova koji su veoma prisutni i aktuelni na kanadskim skijalistima.

novi-znakovi-11Teren je izvan granica ovog ski centra.Skijati ili boardati izvan granica zvanicnog skijalista nije preporucljivo jer predpostavlja  mogucnost da nastradate od lavine, kotrljajucih stabala ili kamenja.

Ovaj znak upozorenja ujedno znaci da svi oni koji izadju izvan zvanicnih granica skijaskog centra, cine to na svoj vlastiti rizik jer u tom podrucju ne djeluju kontrole lavina ili ski patrole.

novi-znakovi-21Zona oznacena sa ovim znakovima je zatvorena za skijanje i boardanje.Ulazak u ove zone je zabranjen i rezultirat ce gubitkom svih prava za one koji to ucine.

 

novi-znakovi-3Podrucja oznacena ovakvim znakovima su tereni na kojim se pojavljuju lavine i bice posmatrani od strane sluzbi koje kontrolisu lavine i koje ce dati obavjestenje o tome kada su ove zone sigurne za skijanje i boardanje.

najnoviji-znak-na-stazi-granica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.