Olimpijska umjetnost : K2 veleslalom skije od stakla

 SkiPressWorld.com       napisao: Peter Kray
 Dok milioni gledalaca sirom svijeta gledaju takmicenja u Vankuveru, cuveni proizvodjac skija K2 je iskoristio priliku da proizvedenajduze skije na svijetu I to od stakla.
Dugacke su 16 feeta, dizajnirane su sa natpisom K2 u plavo, bijelo, crvenoj  boji I vec su postavljene na fasadu  studia Joel-a Bermana na ostrvu Granvill u Vankuveru, popularnom mjestu za posjete restoranima I trgovinama.Ova lokacija je upravo mjesto na kojem se tokom mjeseca febrara dogadjaju razne kulturno-zabavne  manifestacij kojim se obogacuje Olimpijski program.
Prema onome sta je izjavio Anthoni De Roco, Izvrsni director K2, K2 I oel Berman Studio za izradu umjetnicih predmeta od stakla, saradjivali sun a ovom projektu izrade gigantskih skija od stakla, koje su nakon toga instalirane ovde na Ostrvu Granvill, srcu umjetnickog miljea u Vankuveru.
“Mi ovaj dogadjaj posmatramo kao izvrsnu mogucnost da iskazemo podrsku gradu Vankkuveru tokom ovog posebnog dogadjaja kakav su Olimpijske Igre”.
“S obzirom da je Joel Bergman Studio lociran u ovako vidljivom I popularnom mjestu u Vankuveru, zakljucili smo da imamo jedinstvenu mmogucnost da ujedno odamo pocast sportistima I organizujemo festival umjetnickih predmeta pravljenih na temu umjetnosti u zimskim sportovima, koji nikada ranije nisu bili vidjeni “ rekao je Saleem Khattak, Senior Dizajner u Joel Berman Studiu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.