“Olimpijski korijeni”- Istorija razvoja skijanja/smucanja u BiH-PRED OBJAVLJIVANJE

Objavljivanje ove knjige nam je omogucio gospodin Zoran Radulovic autor  www.skijanje.rs


Od samog pocetka radjanja zamisli da se na jednom situ situiraju informacije o Zimskim Olimpijskim Igrama 1984. u Sarajevu a potom  I sve pisane cinjenice o razvoju skijanja/smucanja I zimskog turizma u Bosni I Hercegovini, osjecao se krupan nedostatak.Naime, nismo imali najozbiljniju zbirku dokumenata objavljenu u knjizi “Olimpijski korijeni” Smucarskog saveza Bosne I Hercegovine., koju smo po svaku cijenu htjeli ponuditi citaocima.

I, kada se covjek tome najmanje nada, pojavilo se rjesenje u vidu dobrog covjeka Zorana Radulovica iz Beograda, vlasnika I autora na smucarskom websitu Skijanje RS.

Gospodin Radulovic je u jednom tekstu na bihski.com procitao da trazimo knjigu “Olimpijski korijeni” I poceo za njom da traga.Dvije godine je trajala potraga I pretrazivanje antikvarnica, standova sa knjigama na pijacama  I prodavaca knjiga na Internetu, dok se napokon nije ukazala mogucnost kupovine knjige koju nam sada gospodin Radulovic u dijelovima skenira I dostavlja spremnu za objavljivanje.

Neizmjerno se zahvaljujemo Zoranu Radulovicu o cijoj se ljubavi prema skijanju I snowboardu moze puno saznati iz tekstova I bezbrojnih priloga na skijaske teme objavljenih na njegovom websitu www.skijanje.rs Ovaj izvanredni site je stalno u potrazi za novostima iz svijeta bijele industrije koja se I u Srbiji sve snaznije razvija zahvaljujuci finansijskog podrsci drzavnih turistickih institucija.

Uz svu ljubaznost gospodin Radulovic nudi da iz njegove rijetko vidjene biblioteke knjiga o skijanju, odaberemo naslov koji ce nam poslati vec pripremljen za objavljivanje.

Saznajte sada kako se to sve desilo u Bosni I Hercegovini.Kada, gdje I kako se skijanje kod nas javilo I razvijalo sve do bljestavila ZOI’84. u Sarajevu I ulaska u svijetsku povijest organizacije Zimskih Olimpijskih Igara.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.