Besplatan sezonski ski pass za ucenike osnovnih skola

 

83108_G08_W01

Nesumnjivo je da je Kanada skijaska sila, pogotovo nakon zime 2010.godine kada su se u Vankuveru odrzale Zimske Olimpijske.Nije to samo radi dugih zima, smucarske tradicije i dobrih skijalista.

U skijaskim I snowboard centrima u Kanadi, ucenici 4 I 5 razreda osnovne skole u saradnji sa Skijaskim savezom Kanade koji to cini vec 15 zimskih sezona, imaju besplatne ski karte.Prosle zime Savez je pozitivno rijesio preko 23 000 zahtjeva za Snow pass program.
1218672_1_Rudolf_HinterlechnerTako su djeca stara 9 I 10 godina, rodjena 2001 ili 2002 imala na raspolaganju 20 skijalista ovde u Alberti a medju njima popularne Rabbit Hill, Snow Valley, Edmonton ski klub, Marmut Basin (Jasper), Lake Louise I Drayton Valley Brazeau Ski Club.
U ovome ucestvuju I izvrsni skijaski centri u BC: Sernon, Sun Pekas na Kamloops-u, Fernie, Kimberly I Panorama.

Kompletna lista skijalista koja su u ovom program u Western Kanadi se moze vidjeti na http://www.snowpass.ca
Djeca koja ispunjavaju uslove mogu ski pass koristiti tri puta na svakom od ukljucenih skijalista u Zapadnoj Kanadi.Iako je ski pass besplatan uz njega se placa administrativna taksa.
Olimpijski krugoviOd kako je program poceo prije 15 godina, u njemu ucestvovalo vise od pola miliona djece.Najveca vrijednost programa je sto ohrabruje djecu na aktivnosti na otvorenom tokom dugih kanadskih zima a ujedno je ovo izvrstan nacin da se djeci predstave vrijednosti skijaskog I snowboarderskog sporta.
Skijanje I snowboarding su izvrstan nacin da se djeca izvuku iz svojih kuca I budu aktivna tokom zime a u ovim zabavnim I zdravim aktivnostiima mogu da ucestvuju cijele porodice.

Aplikacije za ovaj program se mogu uzeti na http://www.snowpass.ca. Sve sto roditelji trebaju da ucine je da na aplikaciji izvrsie upload slike svog djeteta, dokaz o godinama njegove starosti I naznace na koji nacin placaju taksu za besplatni ski pass.

Kartu dobijaju postom direktno na svoju adresu..

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.