Djeca lete visoko – Serija takmicenja u ski skokovima za djecu “Cetri skakaonice”

   Izvor: fis-ski

???????????????????????????????Vec se po 15. put od 1999.godine, odrzala tradicionalna skakacka priredba za djecu “ Djeciji skakacki turnir Cetri skakaonice “. Ovog puta, 16.juna, uz ucesce 200 djece takmicara domacin ovog znacajnog takmicenja je bio Hinzenbach (AUT).

U nekoliko zadnjih godina ova  vrlo dobro zamisljena I organizovana priredba je vec “proizvela” nekoliko mladih talenata – “orlova”. Bas kao I njihovi uzori odrasli takmicari, mladi skakaci  iz Austrije, Njemacke, Ceske Republoke, Slovenije I Rumunije, takmice na cetr razlicite skakaonice u Austriji ( Hinzenbach I Bischofshofen) I Njemackoj (Reit im Winkl I Berchtesgarden).

Ovogodisnje takmicenje u Bischofshofenu posmatrao je I skakac svijetske klase Austrijanac Thomas Morgenstern, koji je po zavrsenom takmicenju pobjednicima predavao diploma I medalje.

Nakon prva dva takmicenja u Hinzenbachu I Bischofshofenu u junu, takmicenje putuje za Reit im Winkl sredinom septembra, a finalni ce se skokovi desiti krajem septembra u Berchtesgardenu.
I deju o takmicenju Cetri skakaonice za djecu, kreirala su dva nekadasnja uspjesna skakaca, Bernhard Zauner – Hinzenbach I Ferdl Wallner – Bischofshofen. Ovaj skakacki turnir je ujedno I dio programa FIS SnowKidz od 2006. I nosi programsku ideju omogucavanja djeci da istraze I uzivaju u snijeznim sportovima pa I tokom ljeta kada snijega nema.

(Ova se skakacka takmiccenja odrzavaju na skakaonicam pokrivenim plastikom)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.