FIS Evrobalkan kup – Sarajlijama veleslalomsko zlato

Preuzeto od Skijanje.rs

| Kopaonik | 27.02.2015. | SK Nis
ljivi640 Marko Sljivic

Trkama u veleslalomu na Kopaoniku je počeo 11. FIS Evrobalkan kup, međunarodno skijaško takmičenje koje tradicionalno organizuje Skijaški klub „Niš“.

U borbi za bodove na svetskoj rang-listi, nastupili su skijaši iz 12 država, od Norveške i Slovenije do Albanije i Kipra.

Zlatne medalje u veleslalomu pripale su mladim skijašima Bosne i Hercegovine, Šejli Merdanović (18) i Marku Šljiviću (19). Oni su, na maglom pokrivenoj stazi „Crna Duboka“, imali najviše hrabrosti i znanja, pa njihove pobede uopšte nisu dolazile u pitanje.

Srebrnu i bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji osvojile su Bugarke Lorita Stojmenova i Danijela Elinova. Taj tandem pokušala je da razdvoji Albanka Suela Mehilji, ali joj je za takav podvig nedostajalo još pola sekunde.

Neuporedivo uzbudljivije bile su borbe u muškoj konkurenciji. Šljivić je bio neprikosnoven, ali je redosled ostalih određen tek u drugoj vožnji. Tada je Mađar Norbert Farkaš izvrsnom vožnjom skočio sa pete na drugu poziciju, a naš Strahinja Stanišić potisnuo je Slovenca Jureta Časa i Bugarina Georgija Okolskog, pa je osvojio bronzanu medalju.

Iza osvajača medalja (Šljivić, Farkaš, Stanišić), na prvih 10 mesta plasirali su se Čas (Slovenija), Durev i Okolski (Bugarska), Dvornik (Slovenija), Berger (Norveška), Vukičević (Srbija) i Šološ (Mađarska).

Evrobalkan kup se nastavlja trkama u slalomu, u subotu, 28.02.2015.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.