Po Trebevicu…

Pripremio: Tomislav Batinic Bato

Poštovani prijatelju,

Tomislav Batinic na vrhu Trebevica Fotke su s Trebevića na lokalitetu Tabačka ravan ( 1200 m n/v ) gdje su planinari planinarskog društva ” Trebević ” uz potporu općine Stari grad izgradili planinski objekat ( još nije u cijelosti završen ).

Predio sliči alpskom krajoliku, nešto niže je Napretkov dom a na Ravnama  (” Prvi šumar ” )novi objekat s   velikim restoranskim prostorom.  Brus je doživio pravu obnovu s mnogo sadržaja za ugodan odmor i rekreaciju ( privatnik s Pala je vlasnik ) a na širem prostoru grade se privatni novi objekti uglavnom od drveta. Na dijelu prostora Zlatišta upravo su u gradnji tri manja ugostiteljska objekta čiji su vlasnici Arapi!!! Ovi azijati kupuju uveliko nekretnine ( zemljište ) na Poljinama i na području općine Trnova, blizu Babiniog dola. Vrše se pripreme za obnovu uspinjače što ide veoma sporo i kilavo. Trebević je uveliko oživio kako s novim objektima tako i
posjetiteljima uglavnom iz grada Sarajeva. Ovih dana je umirovljeni novinar ( i planinar ) OSLOBOĐENJA Ramo Kolar ( preko30 godina uređivao je rubriku ” Planinarski kutak” ” ) promovirao svoju knjigu – ” Oslobođenje šejtana – sanjaš li tajo ” . U subotu, 4.6.o.g. vračajući se s Trebevića nakon mojih 60 godina planinarenja dobio sam na sebi ” saputnika” – krpelja, pa sam sada u saniranju spriječavanja mogućih zdravstvenih problema ( kod infektologa, terapija antibiotici ).


Za ovaj put dosta uz srdačan pozdrav od Bate.

bato1

Bato drugaBato treca

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.