Aydin Tasevac, fotograf

aydin-3Snimio: Aydin Tasevac, Salt Lake City, USA

Seriju fotografija koje je objavio National Geografic, snimio je Aydin Tasevac a poslao nam je njegov otac Nusret Tasevac, sarajevski ucitelj skijanja i clan Gorske sluzbe spasavanja. Nusret sa porodicom  zivi u Salt Lake. City-u, gradu koji je poput Sarajeva okruzen skijalistima na prelijepim planinama.

Nusret  vec dvije decenije uspjesno radi kao ucitelj skijanja a i jedan je od direktora u Skoli skijanja skijaskog centra Park City u kojem su se na ZOI 2012. godine odrzala takmicenja u alpskim disciplinama., kada smo se on i ja vidili zadnji put.(vs)

 

Nusret:

Snimak je napravljen prije petnaestak dana, u Brighton ski Centru poslije jednog od prvih snijegova ove godine. Na desnoj strani slike je pogled na drugi ski centar Solitude.
Granica izmedju ova dva centra je Twin Lake, jezero koje vidis u dnu slike, i sedlo iznad. Sa druge strane ovog grebena su locirani
Alta i Snowbird takodje poznati Ski centri, a sve na nadmorskoj visini izmedju 1800 i 3500 m/nm.
Udaljenost je samo pola sata od centra Salt lake city-a do sva cetiri centra, sa prilazom kroz prekrasne kanyone sa impozantnim vodopadima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.