Porodica Simunovic opet na Jahorini, dosli da pobijede!

Autor: Aleksandar Aco Simunovic, Banja Luka

Aco Simunovic

Neizbežna je ta asocijativnost. Biti na Jahorini a ne setiti se dragih ljudi koji su je voleli i podizali do značajnosti, i obrnuto – nemoguće je. I bismo, oko vikenda, kada se tradicija Kupa veterana događa na čarobno – prijatan način. Od Banjalučana skijaša pojavili smo se samo mi, porodica: uz mene (83), ćerka Aleksandra (36) i sin Ljubiša (60). Nisam pomislio da je starost u nama. Vozili smo da je sve prštilo. Ne samo mi, već svi učesnici. Nije ličilo na vožnju isluženih skijaša. Doduše, trku je remetila magla, a kasnije, kad je sunce osvojilo i pokazalo nam lepotu koju je magla skrivala, u svakom srcu našem smestila se ta prelepa planina, kojoj se divimo i volimo je. Kako čovek ne može postojati ako ne voli, ali ako kao mi, odabere za ljubav lepotu Jahorinsku, onda je beskrajno srećan. Tri dana smo se celivali sa njenim blagodetima i pravili planove, kaćemo opet.

Prolazeći preko Idiotskih livada, mojima sam govorio da me je baš tu, najčešće učio skijanju i ljubavi prema Jahorini najbolji učitelj Slokar Adolf – Dolfi, i da je taj neverovatni skijaš, pošto završi sa obavezama, subotom posle podne, na laufericama odlazio porodici u Sarajevu, i u ponedeljak pre sedam sati, istim laufericama, stizao na nastavu. Svakom za divljenje.

A kad smo prolazili pored zgradice u kojoj si ti upravljao sa kapacitetima skijališta, i o tome sam pričao mojima. Naravno da je bilo još priče uz kafu, a nastavićemo kad opet odemo onamo.

Knjiga koju pišem polako raste, pa sam odlučio da joj ne određujem vreme štampe, nego neka to bude kada budem zadovoljan sa urađenim, i to mi potvrde konsultacije.

Ponosan na osvojene tri medalje 7.aprila 2018. godine, šaljem ti fotografiju. Neobičnost je što su tri medalje u različitim kategoriama stečene u jednoj porodici.

Mnogo, mnogo pozdravljam zajedno sa tobom sve tvoje i živeli u radostima skijanja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.