Ted Ligety ce voziti na manje trka u sezoni 2019/20.

fis-ski

Agence-zoom
Dvostruki olimpijski prvak Ted Ligety najavio je da će smanjiti raspored utrka za sezonu 2019-20.

Ligety, koji će ovog ljeta navršiti 35 godina, borio se s različitim ozljedama leđa i koljena od posljednje pobjede FIS Svjetskog skijaškog kupa 2015. godine. U nedavnom intervjuu za radio KPCW objavio je da će takmiciti samo na trkama Svjetskog kupa u veleslalomu u  sezoni  koja započinje 27. Decembra u Soeldenu, Austrija.

“Dakle, to će biti malo lakši raspored i manje opterećenje za moje tijelo” objasnio je Ligety. „I ja ću biti u stanju biti vise kod kuće, a onda ćemo vidjeti sta dalje. Mislim, želio bih nastaviti sve dok se osjećam tako kao da mogu osvajati trke i osjećati se zdravo. To je doista najvise sto mogu, a danas imam 2-godišnjeg sina, a ima i više drugih faktora nego što sam imao kao 25. ​​godisnjak. ”

Ligety, kojem je nadimak “Mr. GS “ osvojio je zlatnu medalju u Olimpijadi 2014. i tri svjetska naslova. Ima i olimpijsku alpsku zlatnu medalju iz 2006. godine, te svjetske titule u super-G i alpskoj kombinaciji od 2013. godine.

“Do sada je na mom tijelu mnogo teških milja/kilometara, ali još uvijek uživam u tome”, rekao je Ligety, čije su 321  trke Svjetskog kupa rekord medju aktivnim alpskim skijasima na svijetu,  sada kada su se Lindsey Vonn i Aksel Lund Svindal povukli. “Trenutno se osjećam stvarno zdravo i pokušavam doći do tacke na kojoj osjećam da mogu pobijediti u utrkama. To je sada moj cilj. ”

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.