Nasi bivsi takmicari su sada smucarski treneri sirom svijeta! 3.DIO

Jos jedan nas uspjesan bivsi takmicar sada je smucarski trener South Ontario ski tima u  Kanadi, Predrag Bebe Zoricic. Potice iz sportske porodice sa Pala (tata je bio smucarski sudija) i od malih nogu je bio posvecen  skijanju i Jahorini kao i njegov brat Mica koji se kasnije opredijelio za tenis. Tokom svoje bogate takmicarske karijere bio je clan Sarajevskog smucarskog kluba (SSK) u kojem su trenri bili Aco Boskovic, Ugljesa Cvijetic, Vojo Tomic, Enver Huber Alihodzic i Ajdin Pasovic.

U istom klubu skijala je i Bebetova supruga Silvija Brudar a i njen brat, izuzetno talentovani skijas i prvak Jugoslavije u spustu, Robert Brudar koji danas zivi u Vankuveru. Robert se jos uvijek aktivno takmici na Master trkama a grupa ( zvali su ih NZ Tim)sa njim, Bebetom i jos dvojicom takmicara pobijedila je Peak to Valey trku na Whistleru! Robert je jos nekoliko puta ucestvovao na toj trci ali bez Bebeta u timu.

Izuzetno talentovan sportas bio je i Hinko Brudar, tata Silvije i Roberta a Bebetov punac. Hinko se bavio odbojkom a kasnije je, kao volonterski radnik u sportu, bio uspjesan predsjednik Sarajevskog smucarskog kluba i Saveza zimskih sportova Grada Sarajeva!

Bebe vec nekoliko godina sa uspjehom radi kao glavni trener u zoni sa preko 30 smucarskih klubova. Kako sam kaze, u kanadski A tim 90% takmicara iz pokrajine Ontario dolazi iz njegovog tima a njih 10% su iz Ottawe, Thundar Baya, Sault St.Marie, North Bay, Sudbury regiona. U dosadasnjem radu tokom zadnjih 10 godina iz njegovog tima je 7 takmicara predstavljalo Kanadu u takmikcenjima FIS Alpskog Svjetskog Kupa (WC)!

Procjenjuje da ce iz grupe sa kojom trenutno radi mnogi imati sansu da budu u A timu Kanade za nekoliko godina!

“Sto se tice mojih takmicara 7 njih su predstavljali Kanadu u Svjetskom Kupu u zadnjih 10 godina. Ovi sa kojim trenutno radim imace sansu da budu u Kanadskom timu na WC za koji godinu.”

” Mnogi od njih,” kaze Bebe,” idu u skolu u USA a takmice se prvo za NCAA univerziteta pa tek onda idu da takmice na NORAM (Sjevernoamericki Kup) ili Evropa Kupu (EC)!” (vs)
     

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.