River Radamus nova slalomaska americka zvijezda! VIDEO

River
River Radamus dvadeset je jednogodišnji američki alpski skijaš, koji se fokusira na tehnicke discipline. Bio je prvi skijaš  koji je osvojio tri pojedinačne zlatne medalje na Olimpijskim igrama mladih u Lillehammeru 2016. i osvojio je svoje prve bodove Svjetskog kupa 2018. u Alta Badiji, Italija, kada je završio na 24. mjestu.(fis-ski)

“Rođena je zvijezda” je naslov koji se cesto spomnje u vezi sa Radamusom!

 

Ovo je izvod iz intervjua sa River Radamusom, 21 godisnjakom  iz mjesta Edwards, Colorado.

Radamus

 

U djetinjstvu ste odrastali gledajući najbolje sportaše na svijetu na tv-u i prikupljali sve plakate Birds of Prey. Iznenada ste prošle godine bili na naslovnici plakata ptica.

 

Tko vam najviše inspirise kao sportaša i zašto?

“Kao američki skijaš, za mene nema veće inspiracije od Bodea. Mislim da se naš tim najviše ponosi time sto se kod nas   radi malo drugačije od ostalih skijaskih timova. Imamo različite prednosti i nedostatke od ostalih reprezentacija tako da moramo biti pomalo neortodoksni da bismo uspjeli u ovom sportu. Nije postojao nitko neortodoksniji od Bodea. Uvijek je činio stvari na svoj način i bio je potpuno nelogičan u vezi s tim. I naravno rezultati govore sami za sebe.”

Ted Ligety imao je važan utjecaj na vaš stil skijanja, a sada imate priliku trenirati s njim i otkrivati ​​njegove tajne. Koje su najvažnije lekcije koje ste naučili od njega?
“Haha, ako bih vam rekao njegove tajne, to onda ne bi bile tajne …

Ipak, ozbiljno, Ted vodi primjerom. Kad Ted krene na brdo, postoji aura profesionalnosti koju možete osjetiti oko njega. Svoju  odgovornost prema treningu i takmicenjima shvata ozbiljno na način da se osjećate krivim ako to shvatite i prihvatite  manje vaznim od njega. Kada Ligety trenira ili takmici on  podiže ucesce i borbenost ​​svih oko sebe”.

Koliko vam je važan tim?
Tim je za mene ključan. Moj tim je razlog zbog kojeg sam danas tu. Naša posada je stvarno bliska. Izuzetno snažno guramo sebe i jedni druge. Jedni druge podrzavamo do zaista visokog standarda na brdu i izvan njega, a jedni drugima odgovaramo kada popustimo. Mislim da kada je naš standard sportske kvalitete zaista visok sto sve nas postavlja u položaj da uspijemo. Trenutno vrijedno radimo na njegovanju te kulture i osiguravamo da ona bude održiva i izvan naše grupe kako bi mogla živjeti kao neko nasljeđe još godinama koje dolaze.” Preuzeto od fiš-ski

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.