Kevin Drury (CAN) je ostvario svoj zivotni cilj!

Nakon što je osvojio svoj prvi kristalni globus u ukupnom plasmanu u Ski  krosu u sezoni 2019/20, Kevin Drury (CAN) radi epidemije korona virusa nije mogao ni proslaviti ovo svoje sportsko ostvarenje sa svojim timskim kolegama.

Raduje se iducoj  skijaskoj takmicarskoj sezoni 2020/21. koja na programu izmedju ostalog ima i FIS Svjetsko prvenstvo u skijanju, snowboardu i Freeskiju  2021. u  Zhangjiakou.

Zhangjiakou, je mali gradic 100.tinjak kilometara udaljen od Beijinga, buduce je  olimpijsko boriliste jer ce se u njemu odrzati takmicenja u skijanju Slobodnim stilom iz programa Zimskih Olimpijskih Igara Beijing, Kina 2022.godine. 

Zanimljivo nam je da je, tokom svoje razvojne takmicarske karijere, Kevin Drury bio i u timu kanadskih smucarskih nada koji je vodio bosanskohercegovacki smucarski trener, inace Jahorinac, Bebe Zoricic!

Za nas blog Bebe Zoricic, koji se ovih dana sa grupom perspektivnih kanadskih alpskih skijasa nalazi na treningu na gleceru u Alpama Svicarske, kaze :

“Trenirao sam ga u Ontario Ski timu 2008/09.godine, dobri smo prijatelji. Kevin Drury je izvrstan sportista, mentalno veoma snazan i pun energije!”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.