Veterani u posjeti Olimpijskom muzeju u Sarajevu


Nemojte se prevariti misleci da su na fotografiji bogati i dokoni americki turisti koji obilaze nas grad, naprotiv, tu se radi o grupi sportskih aktivista koji su svojevremeno bili aktivni na pripremi i uspjesnoj organizaciji Zimskih Olimpijskih Igara 1984.godine.

U ovoj grupi, veci dio njih bili su clanovi Izvrsnog komitera ZOI’84., lezi vise informacija o najslavnijem sportsko-kulturnom dogadjaju bosansko-hercegovacke proslosti, nego u svim olimpijskim muzejima svijeta.
S lijeva na desno: Nikola Bilic-Noka (sportski radio novinar), Ahmed Karabegovic (generalni sekretär OKZOI’84.), Marko Petrovic (u vise navrata predsjednik Smucarskog saveza BiH), Sabo Seleskovic (direktor Olimpijskog sela za vrijeme ZOI’84.), Dr. Aziz Hadjihasanovic (podpredsjednik IKOKZOI’84., autor knjige “1984.Olimpijada trijumfa i sansi”), Mihajlo Dzonovic (clan IKOKZOI’84.), Ljubo Zoric (predsjednik SOFK gradda Sarajeva, predsjednik Sportskog drustva “Bosna”, clan IKOKZOI’84.) i Edo Numankadic (dorektor Olimpijskog komiteta u Sa, likovni umjetnik) .
Zanimljivo je da se ljudi sa slika i dalje redovno okupljaju i druze uz svakodnevne zivotne teme pa i uz jos uvijek svjeza i intenzivna sjecanja na dogadjanja iz vremena Olimpijade!
Ahmed Karabegovic za ovaj blog kaze:
“Tri puta sedmicno / ponedeljak, srijeda i petak/ smo u kafani Vatra, gdje pored svakodnevnih tema neizostavno budu i sjećanja na detalje i februarskih dana 84.,
Svi oni iz tog vremena dobro nam došli.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.