Marie Bocher-paraolimpijski šampion bez premca.

Marie Bochet (FRA) i Tim Francuske © Andrea Carloni & Sport


Upravo je na stazi “Canin” Sella Nevea (ITA) Marie Bochet (FRA) 24. Marta izvela svoj posljednji start Svjetskog kupa. Time je zatvorila poglavlje dugo više od 15 godina na najvišoj razini.

I to kakav rekord!

107 pobjeda u Svjetskom kupu, 9 ukupnih naslova, 22 naslova u disciplinama, 22 naslova Svjetskog prvenstva i 9 paraolimpijskih medalja, uključujući 8 zlatnih… rodom iz Chambéryja (FRA) ostavio je trag na svjetskoj stazi paraalpskog skijanja više od bilo tko prije nje.

Sa skijama na nogama od najranije dobi, Marie je brzo prošla kroz nacionalnu stazu, zatim europsku stazu, da bi stigla do svjetske staze i sudjelovala na svojim prvim Paraolimpijskim igrama sa samo 16 godina, u Vancouveru (CAN), 2010.

Dva puta joj je za dlaku izmaklo pobjedničko postolje i iskoristila je ovo prvo iskustvo kao pokretačku snagu da kasnije dosegne vrh i tamo ostane. Njezina svestranost (uvijek se natjecala u svih 5 disciplina para alpskog skijanja!) omogućila joj je da postane redovita na postoljima, osvajanje medalja i naslova.

Marie je ostala takmicarka do kraja, sve do svog posljednjeg finala Svjetskog kupa u para-alpskom skijanju u Sella Nevei (ITA) gdje je još 4 puta stala na postolje i osvojila svoja posljednja dva naslova, u super-G-u i spustu.


Komentari

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.