U ski industriji ne postoje jeftinija rjesenja..

FIS najmanjaSKI-ALPINE-MEN-WC-KASPERUz nedavno odrzane redovne jesenje sastanke FIS komiteta, u Cirihu je odrzan  u subotu 26.septembra i Simpozijum  na temu razvoja Alpskog skijanja.

U fokusu prvog  ovakvog  okupljanja bila je tema pronalazenja nacina smanjenje cijena kostanja organizovanja i bavljenja ovim sportom.

Prijedlog teme za okupljanje dosao je iz Ski industrije koja je izuzetno pogodjena  slabom prodajom ski opreme prosle sezone.Ovde se ne radi samo o pitanjima takmicarske opreme vec  o svim oblastima proizvodnje ski opreme.

U prvom dijelu programa, kojem su prisustvovali predstavnici FIS, Nacionalnih skijaskih saveza, Organizatori trka Svijetskog kupa, clanovi FIS komiteta, televizije i nosioca marketing prava i dr.,govorilo se na temu  skupoce izvodjenja vrhunskih ski programa u kontekstu finansijske krize koja je zahvatila cijeli svijet.

Nakon diskusije koja je uslijedila uz ucesce oko 80 ucesnika, govorio je Predsjednik FIS, G.Gian Franco Kasper:

FIS logo

 

“Simpozijum je pokazao mnoge interesantne pristupe ovoj za nas sport veoma znacajnoj ideji.Razgovarali smo o najvaznijim pitanjima na trijezan i ozbiljan nacin ali u isto vrijeme nije pronadjeno rjesenje smanjenja cijena niti kod jedne oblasti unutar ski industrije, niti neke ideje koja bi nas pokrenula na kaciju.FIS ce se i dalje truditi da napravi mnogo detaljnije analize a i sugestije za aktivnosti na ovom planu.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.