FIS pazljivo prati situaciju sa povredama u Alpskom Svijetskom Kupu

 Izvor:fis-ski

Dosta veliki broj povreda koje su se desile na samom pocetku takmicenja u Alpskom Svijetskom Kupu izazvao je veliku zabrinutost u FIS.To je bio i razlog da se od svih ucesnika zatrazi pomoc u odkrivanju uzroka ,kako bi se nasla rjesenja koja bi stanje popravila na duzi period. Predsjednik FIS, Gian Franco Kasper je izjavio:”Nasi direktori FIS takmicenja i organizatori trka Svijetskog Kupa koji je u toku, svaodnevno rade na popravljanju stanja i odklanjanju uzroka nesreca i povreda na takmicenjima.

Bezbjednost sportista je uvijek bila i ostaje najveca briga FIS. Prije tri sezone je FIS ustanovila FIS Injury Surveillance System (FIS ISS) kroz oji se sistematski prikupljaju podatci o povredama koje su se desile vrhunskim takmicarima u svim skijaskim disciplinama.

Na nesrecu, ustanovljeno je da su razlozi radi kojih dolazi do nesreca veoma razliciti.Zato se sada saziva sastanak sa trenerima, sportistima i svim drugim ucesnicima u trenaznim i takmicarskim programima kako bi se identifikovali i maksimalno smanjili uzroci teskih povreda sportista, koj isu uzrok nase velike zabrinutosti.”

For more, click here.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.