Zlatko Seselj – Panorama Jahorine u akvarelu

 Zlatko Seselj je na podlozi avionskih snimaka uradjenih u vrijeme priprema za odrzavanje ZOI'84.,  u akvarelu naslikao ovu panopramu  na kojoj smo prostor skijalista na Poljicama pomjerili u lijevo i prilagodili potrebi (u realnom odnosu staza Poljice se ne vidi iz ove perspektive). , Ova skica mu je posluzila da bi naslikao i veliku panoramu u ulju koja je kasnije bila podloga za izradu mape skijalista 1986. i drugih pratecih  informativno propagandnih materijala. Primjetno je da su sve mape Jahorine nastale u zadnjih 36 godina radjene na potpuno istoj ovoj podlozi. Mapu smo stampali i na ski kartama Ski centra  Jahorina- Bjelasnica-Igman.  ( U to vrijeme sve tri olimpijske planine su funkcionisale kao jedinstven skijaski centrar).
Zlatko Seselj je na podlozi avionskih snimaka uradjenih u vrijeme priprema za odrzavanje ZOI’84., u akvarelu naslikao ovu panopramu na kojoj smo prostor skijalista na Poljicama pomjerili u lijevo i prilagodili potrebi (u realnom odnosu staza 

Poljice se ne vidi iz ove perspektive).
Ova skica mu je posluzila da bi naslikao i veliku panoramu u ulju koja je kasnije bila podloga za izradu mape skijalista 1986. i drugih pratecih informativno propagandnih materijala. Primjetno je da su sve mape Jahorine nastale u zadnjih 36 godina radjene na potpuno istoj ovoj podlozi. Mapu smo stampali i na ski kartama Ski centra Jahorina- Bjelasnica-Igman.
( U to vrijeme sve tri olimpijske planine su funkcionisale kao jedinstven skijaski centrar).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.