Povodom smrti Dr.Jovana Jankelica-Baje

RK "Bosna" Sarajevo
U gornjem redu peti sa lijeva u desno Dr.Jovan Jankelic, Baja

Moj i naš cjenjeni profesor inovator u rukometu na polju biomehanike i antropometrije, propagator tkz.”bič” šuta, selektor studentske rukometne reprezentacije Jugoslavije prvaka svijeta sa igračima uglavnom  iz BiH klubova sedamdesetih godina .Sreli smo se zadnji put u Pančevu 1997 ili 98 godine, pokušavao je da ovdašnjim rukometnim radnicima prenese svoja bogata  iskustva a koliko je uspjeo ne znam. Proveli smo mnogo vremena časkajući o Jahorini,”Bosni” njegovoj generaciji i o našoj sudbini…Neka mu je vječna slava!!! Timko

Timko  Nenad

Jedna misao o “Povodom smrti Dr.Jovana Jankelica-Baje

 1. Jedna od najvećih novina koje sam naučio na jednom od seminara za rukometne trenere na moru je dodavanje lopte “bičem”, a delo je velikog inovatora J. Baje Jankelića. Dugo vremena bio sam opčinjen tim načinom dodavanja lopte u mojoj trenerskoj karijeri, do tada meni nepoznat. Pri obučavanju mladih rukometaša akcenat sam davao upravo na toj tehnici.
  Poslednje viđene sa Bajom imao sam u Beogradu kasnih 80-ih u sali SD “C. Zvezda”, u kojoj sam bio trener mlađih kategorija.
  Večna mu slava!
  Đorđo Radonić
  kao rukom. trener, višestruki osvajač titule omlad. šampiona države u tri različite zemlje,
  bivši treener RK “Kozara” iz Gradiške, RK “C. zvezda”, Bg i RK “Čukarički feniks”, Bg,
  autor edicije “Vrhunski fudbal i invencija – emocije-inteligencija-ideje u igri – južnoamerički model (objavljeni članci na sajtu: http://www.srbijasport.net, sa istoimenim nazivom kao i Edicija, sport. publicistika)

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.