Sa FIS Kongresa u Barceloni (SPA) – Smucarski letovi

skijaski letoviSmucarski  letovi   su   tokom FIS Kongresa u Barceloni (SPA), imali veoma bogat program rada. Nakon dugackih rasprava, FIS Kongresu su na usvajanje bili pretstavljeni brojni prijedlozi.

Skijaski letovi

Najznacajnija vjest je da je usvojena novi nacin bodovanja rezultata  na takmicenjima u Smucarskim letovima, kojacebiti testirana tokom ljetne turneje Grand Prix sistematakmicenja. Tokom sezone 2014/15.godine, izmjene u nacinu bodovanja ce biti testirane na  takmicenjima Svijetskog Kupa u Smucarskim letovima, pri cemu ce se poeni  u kvalifikacionim takmicenjima uracunati I u finalni rezultat za sveta kmicare, pa I za deset pred – kvalifikovanih takmicara. U takmicenju ce ucestvovati najboljih 48 kvalifikovanih takmicara.

Novcane nagrade

Kod takmicenja u Smucarskim letovima za Zene broj nagradjenihce se sa najboljih 15 povecati na najboljih 20 takmicarki. Prijedlog sudali samitakmicari kroz Takmicarsku komisiju koju pretstavlja Sabrina Windmueller. Naredne zime ce u Svijetskom Kupu najmanja nagrada iznositi CHF 19’890 pa do CHF 17’940 po jednom takmicaru.

Kalendari

Na Kongresu nije bilo nikakvih iznenadjenja kada su kalendari takmicenja u pitanju. Pored FIS Prvenstva svijeta u Nordijskim disciplinama, kojece se odrzati u Falun-u Svedska, najinteresantnije takmicenje u iducoj sezoni ce sigurno biti turneja 4.skakaonice za mlade skakace.

Kalendari I izmjene kalendara za ljeto 2014. I zimu 2014./201             http://www.fis-ski.com/ski-jumping/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.