Stonoteniski turnir u berlinskom zatvoru JVA-TT-CUP 2014.

Dimo Film222Povodom 20 – godišnjice stonog tenisa  u najvećem njemačkom zatvoru

TEGEL-BERLIN  u nedelju 7 septembra 2014 održaće se stonoteniski turnir.Očekuje se 40- tak profesionalnih igrača iz berlinskih klubova.Mobil telefoni, novac, droga i alkohol  su strogo zabranjeni.Igra se na „domaćem“ terenu, a sigurnost je zagarantovana.Pozivnicu za turnir je kreirao Benjamin Lubitz jedan od najboljih igrača u berlinskoj ligi, a član je zatvorske ekipe.

Jedan od organizatora ovog turnira  je  Dimo Bilić, trener ekipe JVA,koji to radi dobrovoljno i besplatno već skoro pet godina.

Ono što javnost ne zna:

Nakon više razgovora i konsultacija sa  sudskim i pravnim stručnjacima, upravom  i službenicima odjeljenja sporta u zatvoru, odlučili smo se da organizujemo ovako veliku manifestaciju. Preuzimanje odgovornosti i striktno pridržavanje pravilima koja vladaju u zatvoru, bio je jedan od prvih uslova  za ovaj poduhvat. Svake godine smo organizovali božićne turnire i jedan Davis-Cup turnir.Sve je prošlo sportski, korektno i  civilizovano.To je bila potvrda sigurnosti i opravdanosti  da  se dozvoli da priredimo i zatvorenicima i posmatračima, a i igračima iz berlinskih klubova ovakav turnir. Predvidjen je i jedan egzibicioni meć dvojice najboljih berlinskih igrača. Zahvaljujući ličnom angažovanju i  nekim vezama uspjeli smo da pobjednici, drugo, treće i četvrto plasirani u glavnoj i utješnoj grupi dobiju  prigodne nagrade.

Uprava zatvora će tom prilikom dodjeliti četiri velika, atraktivna, u staklu uradjena pehara.

Pripremio: Dimo Bilić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.