XXIII Memorijal Jan Dorsner

j1Poštovani aktivisti i prijatelji tenisa HANA, HALID, BRACO, NEŠO, DAŠO, PAJA, MEHO, MELITA, BORIS, MIRJANA, BORUT, BREDA, MIRKO, INGE, MIRZA, MIRALEM …
još jednom hvala na vašem aktivnom radu i učešću na XXIII Janovom memorijalu aprila 2015 ….
Pozdrav, družina DORŠNER

 

Na 23. teniskom Memorijalu “Jan Doršner” titulu potvrdio

Tuzlak Aziz Kijametović

 

Na nezvaničnom seniorskom teniskom prvenstvu BiH Tuzlak Aziz Kijametović (1996) iz kluba DRATZ ponovo je osvojio prelazni pehar i nagradu od 600 KM pobjedom nad Mostarcem Farisom Zukićem (1994) iz MOSSG u dva seta 6:1 6:4 i potvrdio dobru formu pred predstojeće nastupe u internacionalnoj konkurenciji.

Kod seniorki mlada Tuzlanka Nefisa Berberović (1999) iz NTASA potvrdila je prošlogodišnje finale pobjedom s 6:3 6:2 protiv Amire Jašarević (1997) iz TAHEAD i osvojila 400 KM.

Prvi ovogodišnji turnir prema kalendaru TSBiH i u tehn. organizaciji TK Iskra teen, a koji se u kontinuitetu održava od ratne 1993. godine, odigrao se na igralištima CSR-a / TA Head na Koševu u okviru obilježavanja tradicionalnih Cankarevih dana Slovenačkog društva Cankar.

Vrhovna sudinica turnira bila je Hana Mehmedagić, prva u TSBiH s internacionalnom ITF licencom.

Nagradni fond od 2.000 KM podijelilo je osam najboljih u jakoj konkurenciji 24 igrača i 10 igračica iz klubova iz Tuzle, Zenice, Mostara, Međugorja, Čapljine, Travnika i Sarajeva.

Prvog dana turnira članovi Počasnog odbora Memorijala Jana Doršnera (1969 – 1992), predvođeni teniskim veteranom Halidom Bikićem, predstavnicom Veleposlanstva Slovenije i Janovim sportskim drugarima, položili su na Koševu proljetno cvijeće na grob studenta i borca slovenačkih korijena, palog na prvoj liniji odbrane grada Sarajeva decembra 1992.

  1. D.

j2j3j4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.