Tina Maze komentariše trke alpskog skijanja na Eurosport kanalu

Preuzeto od: Skijanje.rs

GettyImages 463088784es

 

Gledaoci Eurosport kanala širom Evrope i regiona Azije i Pacifika biće u prilici da uživaju u televizijskom debiju Tine Maze, olimpijske i svetske šampionke u alpskom skijanju. Slovenačka zvezda, koja je trenutno na jednogodišnjoj pauzi u takmičenjima, oprobaće se kao komentator tokom Svetskog prvenstva koje se održava na francuskom skijalištu Valdizer (Val d’Isère) i Ar (Are).

Arno Simon (Arnaud Simon), potpredsednik odeljenja za sadržaj i produkciju kanala Eurosport izjavio je: „Poziv velikoj skijaškoj zvezdi Tini Maze da se pridruži našem kanalu bio je odličan potez. Eurosport je tokom čitave 2015. godine ozbiljno radio na tome da sjajne sportske priče ispriča uz pomoć inovativne tehnologije i iz ugla najboljih stručnjaka, rasplamsavajući strast svojih fanova. Olimpijska i svetska šampionka će uz pomoć svog jedinstvenog i temeljnog znanja, i dubinskog razumevanja ovog sporta upoznati naše gledaoce sa tajnama Alpskog skijanja.”

Sa Tinom Maze kao komentatorom, Eurosport potvrđuje svoj status vodeće svetske destinacije za zimske olimpijske sportove. Sa teritorijalnom pokrivenošću bez premca, program obuhvata sve najvažnije događaje u 12 različitih zimskih sportskih disciplina i prezentovan je od stručnih konsultanta svetske klase, kao što su zvezde skijaških skokova Martin Šmit i Adam Mališ.

Čast mi je da ovog vikenda budem sa druge strane kamere u domu zimskih sportova, Eurosportu. Radujem se što gledaocima širom Evrope, Azije i regije Pacifika mogu da ponudim svoje iskustvo i uvid u skijaške sportove.” dodala je Maze.

Prošle nedelje, Eurosport je još jednom dokazao svoj kapacitet da unese inovaciju u TV produkciju. Ovaj kanal je udružio snage sa Bodi Milerom na Biver Krik takmičenju, omogućujući jedinstvenu i nikad pre viđenu Virtual Reality 360° perspektivu skijaških takmičenja svetskog kupa, što možete iskusiti ovde(kompatibilno sa Chrome pretraživačem).

Tina Maze će uživo analizirati  situaciju pre svake trke koja se emituje ovog vikenda. Kao jedna od samo šest skijašica na svetu koje su osvojile medalju u svih pet disciplina svetskog kupa, ona će ponuditi svoje ekspertsko mišljenje tokom čitavog vikenda, i to za:

Subota 12 decembar:
09:15 – 10:30: Veleslalom(muškarci), prva vožnja u Valdizeru (Val d’Isère)
10:30 – 11:30: Veleslalom (žene) prva vožnja u Aru (Are)
12:15 – 13:30: Veleslalom(muškarci), druga vožnja u Valdizeru (Val d’Isère)
13:30 – 14:30: Veleslalom (žene) druga vožnja u Aru (Are)

Nedelja 13 decembar:
09:15 – 10:30: Slalom(muškarci), prva vožnja u Valdizeru (Val d’Isère)
10:30 – 11:30: Slalom (žene) prva vožnja u Aru (Are)
12:30 – 13:30: Slalom(muškarci), druga vožnja u Valdizeru (Val d’Isère)
13:30 – 14:30: Slalom (žene) druga vožnja u Aru (Are)

Tina Maze će svoje ekspertsko mišljenje iznositi u emisiji “Wintersports Today”, novom jednočasovnom programu na kanalu Eurosport koji daje dnevni pregled najboljih momenata zimskih sportova. “Wintersports Today” se emituje u 17:45 u subotu i u 19:00 u nedelju.

Tina Maze ukratko:
– Osvajač dve olimpijske zlatne medalje u Sočiju 2014. (spust i veleslalom) i dve srebrne medalje na Olimpijadi 2010 u Vankuveru
– Četiri svetske zlatne medalje na Biver Krik (Beaver Creek) takmičenju 2015. godine (spust i kombinovano skijanje), 2013 Šladming (Schladming, super-veleslalom) i 2011 Garmiš (veleslalom) + pet srebrnih svetskih medalja od 2009. do 2015. godine
– Osvajač Svetskog kupa 2013 u ukupnoj, veleslalom i super-veleslalom kategoriji
– Rekorder po najvećem broju poena (2414) osvojenih u toku sezone Svetskog kupa. Nadmašila je rekord koji je postavio Herman Majer (Hermann Maier) u 2000. godini sa neverovantom sezonom 2013. godine kada je osvojila 11 trka i ostvarila 24 podijuma.

O kanalu Eurosport
Eurosport je kanal u vlasništvu kompanije Discovery koji povezuje fanove i sportiste na najvećim sportskim događajima.  Njegovi kanali, Eurosport 1 i Eurosport 2, kao i Eurosportnews dosežu do 243 miliona kumulativnih pretplatnika širom 99 zemalja u Evropi, pacifičkoj Aziji, Africi i bliskom Istoku. Eurosport.com je najposećenija internet stranica koja se bavi sportskim vestima, sa 23 miliona posetilaca mesečno. Eurosport Player je sveobuhvatna propusnica za najveće događaje koji se spremaju, dostupna uvek I svuda u 52 zemlje. Eurosport Events je specijalizovan za organizaciju promociju međunarodnih sportskih događaja. Više informacija je dostupno na corporate.eurosport.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.