Longin ce u cipele smucara takmicara ugraditi cip !

Izvor: fis-ski

longinCip ce biti zakacen za smucarsku cipelu i opremljen radarom i motion senzorom.

 

Prvo takmicenje u FIS Svijetskom Alpskom Kupu u Soeldenu (AUT) je uvijek prilika da oni koji su ukljuceni u svijet Alpskog Skijanja objave neku uzbudljivu novost koja ce zaciniti sezonu. Ove godine, LONGINES, zvanicni timing i data partner FIS Alpskog Svijetskog Kupa je pronasao nacin  da unaprijedi glavni pravac u mjerenju vremena i prikupljanju sportskih podataka.

Lonzin je ukljucen u Alpska takmicenja od 1933.godine i uvijek je bio vodeci na polju mjerenja vremena i u drugim sportskim disciplinama.

Ova tehnološka inovacija se sastoji od čipa dodatog smucarskim cipelama, koji je opremljen radarom i motion senzorima. Senzori će omogućiti prikaz stvarnog vremena smucara-ke i kontinuirano mjerenje njihove brzine, ubrzanja i usporavanja, vremena koje je potrebno da bi se doslo do brzine od 100 km / h te analizu skokova. Ovi podaci će biti predstavljeni u TV grafiku za gledatelje koji takmicenje gledaju kod kuće, ali i publici na licu mjesta i samim sportašima kojima ce  podaci  pomoći  da sve svoje takmicarske nastupe analiziraju sa vise preciznosti.

Ovaj veliki napredak u području mjerenja vremena i obradi podataka u alpskom skijanju će službeno biti pokrenut tokom takmicarske sezone 2017. FIS Svjetskog skijaškog prvenstva u St. Moritzu (SUI), za koje je Longines  službeni partner i mjerac vremena.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.