Umro je Jovo Dimitrijevic “Otrov”

Posljednji pozdrav,

jovo-dimitrijevic-otrovU cetvrtak 17.novembra 2016. godine je u Winipegu-Kanada, umro Jovo Dimitrijevic.

S velikom tugom oprastamo se danas od njega, barda sportskog novinarstva Bosne i Hercegovine i Jugoslavije a prije i poslije svega, oprastamo se od prijatelja.

Jovisa je imao svoj red stvari i sistem vrijednosti: bio je dobar sin, suprug, otac, djed, pouzdan prijatelj i veliki majastor svoga posla. Sport i sportsko novinarstvo bili su njegova vokacija i njegova sudbina. Razumio je bit sporta i sportasa onog izvornog i onih izvornih a to je komunikacija i predan rad. Bio je profesionalac, potpuno predan svom poslu i covjek velikog sportskog znanja, poznat i cjenjen, ne samo u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, vec i diljem bivse Jugoslavije.

Posten, iskren i sa velikim integritetom, Jovo je bio u skladu sa svojim nadimkom “Otrov” za sve lazno i iskvareno, za sve povrsno i nebitno. Za sport je ostao vezan gotovo do zadnjeg dana, prateci ga neumorno i jos vaznije, praktikujuci ga: igrao je tenis svojom neumornom ljevicom gotovo do kraja zivota.

Jovo Dimitrijevic je jedna lijepa i bogata zivotna i sportska prica. Mnogobrojni sportasi, prijatelji i poznanici mogu biti sretni i ponosni sto su  poznavali takvog covjeka i s njim podijelili bar dio te lijepe i bogate price.

Sasvim je sigurno da ce trajno ostati u njihovom sjecanju i u njihovim srcima.

Hvala Ti Jovo!

Vladimir Peleksic-Keke, Miso Knezevic, Pero Metikos, Ismet Rudic-Ico, Mladen Cakeljic, Zvonko Milicevic, Slavica i Vlatko Slokar, Nenad i Dejan Gasic,  Nikola Ilic-Kiko, Momo Jelovac, Dusko Skoric, Krunoslav Silic-Silja, Savo Vukosavljevic, Nenad Vidovic, Ismet Rudic-Ico, Azra Jajatovic, Vlado Kaluza, Maso Uzicanin, Lidumil Alikalfic-Braco, Hakija Hadziahmetovic, Bozo Rafajlovic-Bato, Brano Ljubojevic, Nenika Radovanovic, Sreto Gacinovic, Ahmed Karabegovic, Cedo Gojkovic, Mile Stojic,  Olga Djokovic, Predrag Finci, Rade Matic, Nenad Spasojevic, Miso Maric, Jasna Samic, Dragan Moldovan, Dzevad Fazlic, Nine Pilipovic, Kica Mandic, Zlatan Hrelja-Caki, Darko i Slobodan Radosevic, Zelljko Satni, Ivica Osim, Miso Smajlovic, Nedo Mahic. Dimo Bilic, Braco Kulenovic.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.