Slavenko Badjura, Ing. gradjevine – Chymbulak, KZ 3170 m n/v

Slavenko Badjura
Slavenko projektant ski centara, biznismen

Bilo je kod nas u Sarajevu, posebno u periodu priprema i odrzavanja Zimskih Olimpijskih Igara 1984.godine, mnogo izuzetno sposobnih ljudi koji su se, nakon sto su se Igre zavrsile, kao na neciji signal, razisli sirom svijeta za boljim poslovima i boljom buducnoscu. Tako se to desilo i sa nasim smucarskim radnikom Slavenkom Badjura, kojeg je rat zatekao na sluzbenom putu u Rusiju i Kazakhstan gdje je prodavao ski zicare i ski liftove koje je proizvodio  “Energoinvest” po jednoj francuskoj licenci.

U Kazakhstanu je vodio mnoge velike investicije a najduze se zadrzao na mjestu rukovodioca eksploatacije naftnog polja i projekat menadjera skijaskih centara. I danas je u Almaty gdje se bavi privatnim poslovima ali uspijeva ponesto da doprinese razvoju skijanja i zimskog turizma u toj lijepoj i gostoljubivoj zemlji. Slavenkov sin, nekada takmicar u alpskom Evropa Kupu, uspjesno vodi privatnu kompaniju za opremanje ski centara.

Na videu koji je napravljen na planini Chimbulak (3170 m) koju je Slavenko modernizirao i doveo u red skijalista visoke turisticke kategorije, pojavljuje se i on uz novinara koji ga intervjuise na engleskom jeziku.

 

Slavenko Badjura je cesto u Sarajevu gdje skija na obje nase planine ali ga jos nikada niko nije upitao sta to on misli da bi bilo najbolje napraviti na Bjelasnici, Igmanu ili Jahorini?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.