Lindsey Vonn 2018/19. zadnja takmicarska sezona

12 October 2018 09:32
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn –          Agence Zoom

Najveca pobjednica u istoriji zenskog Alpskog skijanja objavila u u utorak da ce joj takmicarska sezona 2018/19. godine biti zadnja. Lindsey Vonn je veoma zainteresirana da dostigne i obori rekord Ingemara Stenmarka od 86 pobjeda koji je on postigao u zezoni 1989.godine ali, ona ce se penzionisati na kraju sezode bez obzira dostigla taj rekord ili ne.

Sa osvojene 82 pobjede u Svjetskom Kupu, Wonn je od Stenmarkovog rekorda daleko za samo cetri pobjede ili pet pobjeda da bi ga prestigla! Ona je u sezoni 2017/18. postigla pobjede u pet Svjetskih Kupova uprkos povredi od pada u trci na Lake Louise 2017.

“Ako dostignem taj rekord onda ce to znaciti ostvarenje mojih snova”, rekla je Vonn za NBC Sports writer Nick Zaccardi ali “Ako ne uspijem, ja mislim da sam imala dovoljno uspjesnu karijeru I da sam jos uvijek najuspjesniji zenski takmicar u alpskim disciplinama svih vremena.”

 

Vonn planira da u nastupajucoj sezoni takmici sve trke u Spustu i Super”G” dok ne dostigne taj rekord. Za razliku od ranijiih sezona u kojim se takmicila i u Slalomu i Veleslalomu, ove ce se sezone skoncentrisati samo na brze discipline!

Lindsey je ranije planirala da će nastaviti svoju profesionalnu sportsku karijeru sve dok ne razbije Stenmarkov rekord bez obzira koliko joj  godina za to bude potrebno. “Fizički sam stigla do tačke u kojoj to vise nema smisla”, rekla je Vonn. “Stvarno bih želila biti aktivna kad budem starija, ali moram pogledati u budućnost, a ne samo biti usredotočena na ono što je ispred mene.”

Njezin prvi pokusaj u osvajanju broja 83 bit će na spustu Audi FIS Alpine Ski World Cup-a u Lake Louise (CAN) 30. decembra.

Watch Lindsey Vonn ski to her 82nd World Cup victory below:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.