Nenad Vidovic, sport, nauka i kulinarstvo

Nenad Vidovic i bukovace

Kad nije na službenom putu i ima slobodnog vremena, član poznate sarajevske gimnastičke ekipe “Crnici”, olimpijac iz Tokija 1964, Dr. Nenad Vidović u Torontu eksperimentiše sa formulacijama substrata za uzgoj gljive bukovače i shi-take.

Do sada je ispitao brojne recepture i o tome imao prezentaciju u Toronto Mycological Association. Na prvoj slici substrat se skoro ni ne vidi od brojnih plodova izraslih iz Nenadove najnovije recepture. Sličan prinos očekuje se i u slučaju kada se substrat zarazi bukovačom i zakopa u zemlju (slika 2).

Kad je Nenad na putu onda supruga Uljana prati rast plodova i interveniše kada  zatreba. Njen gurmanski specijalitet su palačinke od gliva i pita od gljiva sa jufkama od heljda brašna.

Iako je 24 oktobra ove godine proslavio svoj 80-i rođendan, Nenad u kanadskoj firmi Sansin radi kao direktor odeljenja za istraživanje i razvoj proizvoda. On je ujedno jedan od nosioca patenta, upravo priznatog  od Kanada patent agencije, kao i US patentnog ureda za novo biocidno sredstvo za zaštitu drveta. Priznanje istog patenta uskoro se očekuje i od strane Evropske Unije.

bukovaca                                                               shitake

   

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.