Moze li znacka da bude dokument?

Jahorinski kup

 

Ova me znacka stalno vraca u  proslost  i svjedoci da smo imali takmicenja Evropskog Kupa u skijanju onda kada sam ja imao samo 7 godina,  sto znaci se to desilo prije 65 ljeta!!  Za mene vise nema nikakve sumnje da je ta rana tradicija u uspjesnom organizovanju smucarskih takmicenja visokog ranga, bila odlucujuci element u dobijanju domacinstva za Zimske Ollimpijske Igre 1984.godine u Sarajevu.

Sva tezina i slozenost organizacije tih takmicenja, u vrijeme kada mnogih tehnickih inovacija u toj oblasti nije ni bilo, (masine za tabanje snijega, kabinske i visesjedne zicare, instalacije za pravljenje vjestackog snijega, satelitski telefoni i dr.) , padala je na vec tada snazna ramena Sarajevskog smucarskog kluba (SSK) i njegovih volontera!

Zato, kada se prisjecate ZOI’84. i nekih faza razvoja Jahorine kao zimskoturistickog centra i svjetskog sportskog poligona, sjetite se, obavezno a sa postovanjem,  i Sarajevskog Smucarskog Kluba  a potom  pogledajte gore na rusevine Doma Mladost u Rajskoj dolini na Jahorini! Prisjetite se drustvenih radnika koji su, mozda zajedno sa vasim roditeljima, gradili taj isti san!(vs)

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.