BITI BOSNAŠ JE VELIKA PRIVILEGIJA I OBAVEZA

Piše: Ibrahim Uštović 24.12.2018

Prenosimo dio sjećanja Noke Bilića koje je objavio list OSLOBOĐENJE-SPORT +

Zlatan Karavdić, jedan od predsjednika USD Bosna, ostvario je izuzetno uspješnu profesionalnu karijeru: bio je direktor Privredne banke Sarajevo, predsjednik Grada Sarajevo i Skupštine BiH.

ZLATKO & NOKA
Zlatan Karavdić i Nikola Bilić bili su dugogodišnji prijatelji

Iako Karavdić nije sportsku karijeru započeo u Bosni, kao omladinac igrao je stoni tenis u sarajevskoj Iskri, jednom od tada popularnih  spotskih društava u glavnom gradu.

U to vrijeme stoni tenis je bio veoma popularan među sarajevskom omladinom,a na treninge Iskre dolazio je i Nikola Noka Bilić.

Tako je nastalo jedno sportsko poznanstvo koje je kasnije, u Bosni , preraslo u dugogodišnje prijateljstvo, upotpunjujući njihove pojedinačne živote i ukupnu atmosferu u Bosni i u vrijeme kada je Zlatan postao visoki politički funkcioner, a Nikola bard sportskog novinarstva na ovim prostorima.

Prisjećajući se tih davnih vremena Nikola govori: „Naše druženje se nastavilo i kada smo se našli na studiju na Pravnom fakultetu,a Zlatan se zainteresovao i za košarku. Tada ga je Uglješa Uzelac uključio u rad Košarkaškog kluba. Od tada, pa sve do kraja života, Zlatan je bio vjeran Bosni kao jedan od najuglednijih promotora bosnaskog duha.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.