Miodrag Dragan Perovic-Sjecanje

Dragan Perovic

 

Vlatko Slokar i Dr. Miodrag Perovic na Olimpijskoj Slalom stazi na Jahorini- predolimpijske probe 1983.g. Na takmicenjima ZOI,84.u smucarskom trcanju, nordijskoj kombinaciji i biatlonu, Dr. Perovic je bio starter.

 

 

Dragan i Ilja Dorsner

Dragan i Ilja Dorsner

Smucarske sudije na Jahorini 1982..Vojo Tosic, Safet Lakovic, Miodrag Dragan Perovic, Vlatko Slokar, Milivoje Nikolic i Hazim Ribic
Vojo Tosic, Safet Lakovic, Miodrag Dragan Perovic, Vlatko Slokar, Milivoj Nikolic i Hazim Ribic – smucarske sudije na cilju staze za VSL – Skocine na Jahorini 1982.
Vlatko Slokar. Miodrag Dragan Perovic, Safet Lakovic i Nikola Noka Bilic - Igman 1983. Predolimpijske probe
“Igmanski mars” takmicenje u smucarskom trcanu za Memorijalni smucarski kup Jugoslavije

Jedna misao o “Miodrag Dragan Perovic-Sjecanje

 1. Čika Dragan Perović je živio u istoj ulici na Grbavici gdje sam i ja živio sa svojim roditeljima. On u lijevom ulazu na broju 25, a ja u desnom ulazu na broju 27. Nekada se ta ulica zvala Ulica Ravijojle Rave Janković. Rava Janković je bila Narodni Heroj iz Drugog svjetskog rata. To je bila čuvena i najduža ulica na Grbavici II, kojom je išla poznata autobuska linija 12 (Grbavica 2 – Pozorište), sa prelijepim Lejland dvospratnim autobusima . Danas se ta ulica zove Ulica Behdžeta Mutevelića. Behdžet Mutevelić je bio aktivista Muslimanskog kulturno-prosvjetnog društva Gajret osnovanog 1903 godine.
  Supruga čika Dragana teta Lela je radila u Osnovnoj Školi Bratstvo i Jedinstvo kao nastavnica, zajedno sa mojom pokojnom majkom Gospavom Lalić.
  Kćerka čika Dragana Milica je jedno vrijeme živjela u Kanadi, ali se vratila u Sarajevo i gdje danas radi kao sudija u Kantonu Sarajevo. Draganov sin Joco, za koga se sjećam da je bio odličan smučar, mislim da i danas živi na istoku Kanade, ako ne u Torontu.
  Bivajući u Sarajevu ponekad se vidim sa Milicom, a sa Jocom se decenijama nisam vidio.
  Laka ti zemlja, čika Dragane!

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.