Na skakaonicama ovog ljeta dominiraju Japanci!

Isto mjesto, ista dominacija i (gotovo) isti rezultat kao i jučer. Japanski  skakači trenutno dominiraju Grand Prixom. Ryoyu Kobayashi također je osvojio drugo FIS Grand Prix natjecanje u Hakubi sa skokovima od 136 m i 129,5 m i 315,5 bodova, a slijede ga njegovi suigrači Keiichi Sato (286,6 bodova) i Yukiya Sato (281,3 bodova).

Šest Japanaca među najboljih sedam, to je rezultat drugog dana u Hakubi. Rus Evgeniy Klimov bio je jedini koji je mogao pratiti japanske sportaše. A Ryoyu Kobayashi izvanredan je sportaš u jakoj japanskoj momčadi.

“Način na koji Ryoyu skače nevjerojatno je impresivan. Svaki njegov dio skoka mogao bi se naći u udžbeniku o ski-skakanju, sve je to tako dobro. Svatko od nas može puno naučiti od Ryoyua Kobayashija trenutno”, Norvežanin Robin Pedersen, koji je danas završio jedanaesti. , rekao je predstavnik cijelog polja.

Danas je Ryoyu Kobayashi u prvom krugu postavio brdo rekord (136 m) i završio sa vodstvom od oko 30 bodova nad drugoplasiranim Keiichi Satoom. “Bio sam nervozan danas, kao i jučer, ali bila je to vrlo dobra vrsta nervoze. Zaista sam sretan zbog  rekordnog skoka s dobrim telemarkom u prvoj rundi. Zbog toga sam jednako sretan kao i činjenica da mogli bismo pomesti podiju u oba dana “, rekao je Kobajaši nakon svoje četvrte pobjede zaredom u Hakubi.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.