Austrijski skakaci trenirali u Svedskoj i Norveskoj!

Izvor fis-ski

Austrijski tim okupljen oko glavnog trenera Andreasa Feldera otputovao je prošle sedmice u Skandinaviju kako bi trenirao u Stockholmu (SWE) i Lillehammeru (NOR).

 

( u tunelu)

Od utorka do četvrtka, Stefan Kraft, Michael Hayboeck, Daniel Huber, Philipp Aschenwald, Clemens Aigner i Jan Hoerl vjezbali su  u specijalnom tunelu u švedskom glavnom gradu kako bi radili na polozaju svog tijela tokom  faze leta i izveli  testiranje opreme.

Potom je ekipa otišla u Lillehammer, gdje im se pridružio Gregor Schlierenzauer. Iako je zbog vjetrovitih uvjeta bilo moguće skakati samo na maloj skakaonici na Lysgaardsbakkenu, trener Andreas Felder bio je zadovoljan trening kampom, ovde na sjeveru.

“Ovo je bio trening kamp na kojem smo trenirali u uslovima kojim dominira  vjetar. Prvo u zatvorenom tunelu za vjetar, a zatim na skakaonici u Lillehammeru. Trenutno smo u razdoblju individualnog razvoja i stabilizacije. Nažalost, nismo mogli skakati na velikoj 90 metarskoj skakaonici  u Lillehammeru, jer uslovi to nisu dopuštali. Ali ipak, uspjeli smo steći vrijedna saznanja, radili na tehničkim detaljima i postigli puno napretka. ”

Sportisti se vraćaju kući u ponedjeljak, sljedeći zajednički trening kamp slijedi u Oberhofu za dvije sedmice.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.