Janez Kocijancic – Koci, umro je veliki zaljubljenik u sport i njegove vrijednosti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U hotelu Grand Union u Ljubljani, Slovenija, prijatelji, obitelj i kolege iz cijelog svijeta odali su danas posljednje poštovanje predsjedniku Europskih olimpijskih odbora (EOC) Janezu Kocijančiču, koji je preminuo 1. juna.

“Olimpijski pokret Europe izgubio je sjajnog vođu, a svi smo izgubili dragog i dobrog prijatelja”, rekao je generalni sekretar EOC-a Raffaele Pagnozzi. „Bezrezervno je vjerovao u snagu sporta  i neumorno je radio na afirmisanju olimpijskih vrijednosti i ideala sa uvjerenjem da oni mogu pomoći da mladima pružimo bolje sutra.”

U svojoj dugoj karijeri sportskog volontera Janez Kocijancic-Koci je sa uspjehom obavljao mnoge duznosti, od predsjednika Smucarskog saveza Slovenije, predsjednika Olimpijskog Komiteta Slovenije, predsjednika Smucarskog saveza Jugoslavije, potpredsjednika Medjunarodne skijaske federacije (FIS) i predsjednika Evropskog Olimpijskog Komiteta. U mladim danima Kocijancic je bio i predsjednik Saveza omladinskih organizacija Jugoslavije.

Poseban doprinos Kocijancic je dao razvoju i afirmaciji jugoslovenskog i slovenackog skijaskog sporta koji se, u godinama njegovog rada, izdigao u svjetske sportske visine i stekao veliki medjunarodni ugled.

Zbogom dragi smucarski prijatelju, pamtit cemo te po lakoci sporazumijevanja i saradnje na planu razvoja skijanja sirom svjeta!(vs)

Zbogom Koci!!

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.