Olimpijske skakaonice u Beijingu su skoro gotove!

Dva svjetska kupa u skokovima, kao proba objekata i organizacionih timova za Zimske Olimpijske Igre 2022 godine  u Pekingu, su na rasporedu su 13. i 14. februara  2021. To će biti prvi put da je Kina domaćin Svjetskog kupa u skokovima u skijanju. Objekti na kojim ce se održati ova takmicenja oduzimaju dah.

Ove su slike već stare nekoliko sedmica, trenutno se procjenjuje da ce obadvije skakaonice   biti zavrsene do kraja oktobra, sve ide prema planu, dimenzije su impresivne.
Do sada su ugrađene staze za ulazak na 70 metarsku a i na 90 metarsku skakaonicu , dok je doskociste  prekriveno plastičnim prostirkama.

Obadvije skakaonice ce inspektori  FIS-a pregledati  10. i 11. decembra i, ako zadovoljavaju propise, bice  certifikovane, što znači da se tamo mogu održavati takmicenja međunarodnog ranga .

Kao što je bio slučaj već na prethodnim Olimpijskim igrama, samo će ograničeni broj gledalaca moći uživo pratiti događaje na stadionu. Biće 2624 sjedećih mjesta i 3376 ulaznica za stajanje, ukupno 6000 navijjaca ce moci da prati takmicenja na licu mjesta
.

Poligon  za skijaške skokove nalazi se u popularnom skijalištu u provinciji Hebei. Skakaonice  se nalaze između 1750 m (zaletiste) i 1635 m (doskociste) nadmorske visine. Za poredjenje, skakaonice u PyeongChangu nalaze se na oko 700 m/nv, dok su na najvecoj nadmorskoj visini od 2200 m olimpijske skakaonice u Park Cityju ( Salt Lake City) USA.

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.