Atle Lie Mc Grath (NOR) i druge mlade zvijezde koje dolaze


Mnogo je mladih skijaša koji nastupaju u najvisem alpskoom svjetskom takmicarskom rangu i imaju za cilj da stabilno takmice u Svjetskom kupu, ali tko će biti taj koji će u tome  uspjeti?

(Jednu ovakvu grupu kanadskih mladih perspektivnih skijasa vodi i priprema za nastup u Svjetskom Kupu, trener “nase gore list” Bebe Zoricic, koji inace zivi u Torontu a bio je jedan iz generacije najperspektivnijih bosanskohercegovackih skijasa 1980.tih)

Ovde je predstavljeno šest najjačih mladih skijasa koji su postigli izvanredne  rezultate u prosloj sezoni i mogli bi se smatrati glavnim  igračima Svjetskog kupa u sljedećih nekoliko godina.

Atle Lie Mc Grath, NOR
Uprkos tome sto je vec devet puta  startova na trkama Svjetskog kupa (dva plasmana u prvih 30), Atle je prošle sezone bio najbolji u  Europa kupu. Ovaj norveški talent, rođen 2000. godine, osvojio je titulu ukupnog pobjednika Europskog kupa, završivši prvi na ljestvici veleslaloma, drugi u slalomu i alpskim kombinacijama i četvrti u Super-g.

Hoće li se već iduce sezone natjecati za vodeće pozicije u Svjetskom kupu?

 

 

Adam Hofstedt, SWE
Adam je rođen 2002. godine i prosle je sezone, u dobi od 17 godina, osvojio je 2 zlatne medalje (Super-g i Slalom) i jednu brončanu medalju (Alpsko kombinirano) na Olimpijskim igrama mladih 2020. u Lozani.

Je li on jedan od najjačih allroundera na kojeg treba pripaziti?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadine Fest, AUT
Austrijanka Nadine Fest rođena je 1998. godine i osvojila je ukupni naslov Europskog kupa 2019/20. Adrenalin je jedan od aspekata skijanja koji joj se najviše sviđa i pokušava učiti od Matthiasa Mayera. Prošle sezone postigla je dva top-30 rezultata; hoće li 2020/21 biti njezina sezona?

 

 

 

 

Sara Rask, SWE
Sara rođena 2000. godine, osvojila je naslov Europskog kupa u veleslalomu 2019/20 i zlatnu medalju u veleslalomu na juniorskom svjetskom skijaškom prvenstvu 2020. u Narviku. Nadahnuta Fridom Hansdotter, hoće li uspjeti krenuti njezinim stopama?

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.