Sarajlija Leon Svetlin je trener alpske reprezentacije Kine

Pozdrav Vlatko.

Sada sam u Kini, vodim reprezetaciju do Zimskih Olimpijskih Igara igara u Pekingu 2022. Sada smo u Thaiwoo – olimpijski centar u blizini Pekinga, uskoro idemo trenirati na stazu gdje ce biti OI.

Vjerovatno necu ici u BIH do Aprila 2022, zbog virusa i citave situacije u svijetu. Ne pustaju nas u Europu dok se situacija potpuno ne stabilizuje.

Kako ste mi Vi?

Veliki pozdrav iz ledenog Thaiwoo-a!

Leon Svetlin

Jedna misao o “Sarajlija Leon Svetlin je trener alpske reprezentacije Kine

  1. Izuzetno sam obradovan sto se po kazuje da je veliki broj (20) mladih strucnjaka koji je svoje znanje sticali uz trenere iz domaceg podneblja, u domacim klubovima i na domacim planinama kojima je Sarajevo okruzeno. Vremenom se pokazalo da su njihova znanja veoma kompatibilna sa zahtjevim smucarskih organizacija si rom svijeta, zato, nemojte se zacuditi sto se jedan od vas 20.tak danas javlja iz Kine koja je u zadnja dva destljeca ulozila mnogo truda i novaca da u svojoj mnogoljudnoj zemlji podigne uslove za bavljenje svim skijaskim disciplinama pa cak i da organizuje Zimske Olimpijske Igre 2022.godine! Kina je pokrenula veliki masovni interes za skijanje i to ce, izvjesno je, smucarski pokret uciniti svjetskim jer se skija na svim kontinentima!

    Ja dopustam sebi da ove zlatne momke zovem prozvodom sistematicnog rada kod nas, dobrih trenera, opreme i snaga i motivacije koju smo crpili iz cinjenice da smo bili jako dobri organizatori XXIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984.godine u Sarajevu i da nasa duga skijaska/smucarska tradicija nije bila uzaludna.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.