FIS i Longines

fis-ski

Međunarodna skijaška federacija (FIS) sa zadovoljstvom objavljuje da je potpisala dugoročno produženje svog partnerstva sa švicarskim proizvođačem satova i aparatura za mjerenje vremena na sportskim priredbama, Longines. Novi ugovor o partnerstvu pokriva sezone od 2021 pa završno sa sezonom 2025-26. godine.

Kao službeni mjerac vremena, Longines će izvesti mjerenja vremena i obrade podataka svojom naprednom tehnologijom za sve trke Audi FIS Svjetski kupa u alpskim smucarskim disciplinama a i FIS Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2023. i 2025. godine.

Longines je dugogodišnji i vjeran partner FIS-a, kao službeni mjerač vremena od 2006. godine.

Direktor FIS-a Philippe Gueisbuhler rekao je: “FIS je oduševljen što će se partnerstvo između Longinesa i FIS-ovog Svjetskog kupa u alpskom skijanju nastaviti još narednih pet godina. S Longinesom imamo dugu saradnju i sjajno je nastaviti dalje sa tako cijenjenom kompanijom. Ovaj novi sporazum predstavlja značajnu vrijednost za FIS i sve organizatore Trka FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju. “

Godišnje se širom svijeta organizuje oko 80 takmicenja na muškim i ženskim turnejama Svjetskog kupa, što zahtijeva iskusnog globalnog partnera spremnog za izvršenje ovog krupnog zadatka.

Longines ima dugu povijest tehničke stručnosti na tom polju koja datira još od 1924. godine, kada je sa svojim timom i opremom mjerio vrijeme na takmicenju za vojnike u gradu u kojem mu je i sjedište, u Saint-Imieru u Švicarskoj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.