Children Speed Camp 2021 na Bjelašnici dobio najveće ocjene FIS-a

Na FIS Komitetu za alpsko skijanje predsjednik Bernhard Russi pohvalio projekat Telemach Children Speed Camp 2021 održan na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici, te izrazio nadu da će se održavati i u budućnosti

Bakir Tiro   |01.09.2021Children Speed Camp 2021 na Bjelašnici dobio najveće ocjene FIS-a

Sarajevo Sarajevo Grad

Projekat Telemach Children Speed Camp 2021, održan na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici, prezentirala je na online sastanku FIS Komiteta za omladinske kategorije Jelena Dojčinović, generalna sekretarka Skijaškog/Smučarskog saveza Bosne i Hercegovine, te je tom prilikom dobio najveće pohvale od svih učesnika sastanka.

“FIS-ov Komitet za omladinsko alpsko skijanje (FIS Sub-Committee for Alpine Youth & Children’s Questions) uvrstio je Telemach Children Speed Camp 2021 u zvaničan izvještaj za takmičarsku sezonu 2020/2021. Predsjednik Komiteta, bivši olimpijac Ken Read je istaknuo da Telemach Speed Camp predstavlja jedan potpuno inovativni program rada sa mladim takmičarima (U14/U16). Kamp je odličan primjer kako male nacije mogu uključiti mlade takmičare u brzim disciplinama na siguran i efikasan način, uz participaciju skijaških zvijezda Ivice Kostelića i Natka Zrnčića-Dima. Zaključno, istakao je da kamp predstavlja odličan međunarodni program, predloživši da treba biti nastavljen te još jedanput pohvalio organizatore, Skijaski savez Bosne i Hercegovine i Ski klub ‘Olimpic'”, istakli su iz Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, prenosi Anadolu Agency (AA). 

I na FIS Komitetu za alpsko skijanje predsjednik Bernhard Russi pohvalio je ovaj projekat te izrazio nadu da će se kamp održavati i u budućnosti.

“Kruna našeg rada u proteklim, kao i u sezoni 2020/21 je održani kamp, što ujedno predstavlja obavezu da preraste u tradicionalnu manifestaciju za mlade skijaše. Već naredne sezone idemo još bolje, jače i brže! Ponovo ćemo iskoristiti priliku da se zahvalimo svim našim sponzorima i partnerima, kao i svim učesnicima koji su pomogli organizaciju ovog događaja. Vidimo se 2022. godine”, rekao je Edin Durić, predsjednik SK “Olimpic”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.