Olimpijska slalom staza na Jahorini

Jedana od najljepsih staza za Slalom na svijetu je olimpijska slalom staza ”Kalajdzijin kamen” na Jahorini, koju su volili vrhunski smucari i treneri najvise radi toga sto se sa njene ciljne ravnine vidi cijela staza i startna kucica.

Evo kako ta proslavljena staza izgleda danas.

Nakon sto su se zavrsile XIV Zimske Olimpijske Igre, olimpijski slalom, ciljna kuca sa 50 kreveta, kompletna oprema za treninge i takmicenja (kolcevi, masine za busenje tla, startni brojevi, aparatura za mjerenje rezultata, razglas, plasticne mreze za ogradjivanje i dr.) stavljena je na raspolaganje smucarskim klubovima iz Sarajeva. Cesto su tu trenirali i drugi brojni klubovi iz bih a nije bila rijetkost da dodju skijasi skijaskih klubova iz Slovenije. Tu se se svake godine organizovala brojna takmicenja za djecu osnovnih skola, srednjih skola, sudente fakulteta, radnike velikih preduzeca, za novinare, medicinske radnike i dr.

Ski centri Jahorina i Bjelasnica-Igman su svake godine za registrovane takmicare sarajevskih smucarskih klubova, uz sve nabrojano, davali i 500 besplatnih sezonskih ski karata!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.