Dvije generacije smucarskih radnika spojene linijama trokutnog amblema. U bezgrijesno bijelom ambijentu skijalista na Bjelasnici  nestvarno djeluje rukom izvezena prva kreacija amblema Sarajevskog Smucarskog kluba koju je negdje u svojim uspomenama od vremena svog djetinjstva ljubomorno cuvao Sejo Nozic.


Proslog vikenda je amblem presao “iz ruke u ruku”, naime, Sejo ga je predao gospodji Ameli Sisic volonterki angazovanoj u Upravi Sarajevskog Smucarskog Kluba ,tako i simbolicno zazelio svom maticnom klubu srecu i uspjeh u radu u buducnosti.

SSK je kao drustvena organizacija desetljecima bio okosnica svih aktivnosti provodjenih na planu razvoja Jahorine kao atraktivnog rekreativnog skijaskog centra i njemu svakako pripada dio zasluga za ono sta je ta planina danas.


Sejo Nozic je ime duboko urezano u istoriju bosanskohercegovackog alpskog skijanja, kao clan alpskog tima SSK ostvario je veoma uspjesnu takmicarsku i trenersku karijeru, potom afirmisanog medjunarodnog skijaskog ucitelja a zatim i privatnog poduzetnika i strucnjaka u oblasti “bijele industrije”.

Amela Šišić je mama Nadje i Sare Šišić bivših takmičarki SSK i bivsih clanica reprezentacije BiH.


Sarajevski Smucarski Klub formiran je 1928.godine te je najstariji i najuspjesniji skijaski klub u BiH. SSK je u svom dugom i uspjesnom postojanju, izmedju ostalog, organizovao na Jahorini 19 takmicenja Evropskog Kupa i sa svojim strucnim kadrovima i iskustvima bio nosilac ideje kandidature grada Sarajeva za domacina ZOI’84. i njen uspjesan organizator.


Jedna misao o “Dvije generacije smucarskih radnika spojene linijama trokutnog amblema. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.