Na Panorami, BC (CAN) uskoro pocinje Prvenstvo svijeta za juniore/ke u alpskim disciplinama


Lokalni skijaski heroj Cassidy Gray (CAN) spremna za start. fis-ski

Ovo znacajno takmicenje ce trajati od 1. do 9. marta 2022. kada će Panorama (CAN) ugostiti najbolje 16-20-godišnjake iz svijeta alpskog skijanja.

Preko 200 najboljih svjetskih juniorskih skijaša iz više od 80 zemalja pokušat će ostaviti svoj trag na međunarodnoj pozornici i otputovati u Panoramu lociranu u srcu kanadskih planina Purcell. Događaj će se održati u povijesti kao prvo FIS alpsko svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u zapadnoj Kanadi i, ujedno, i kao 40. godisnjica ovog prestižnog takmicenja uopste.

Panorama Mountain Resort je poznato zimsko odredište. Lijepo smješten u jugoistočnoj Britanskoj Kolumbiji, s alpskim pogledom na Rocky Mountains, gdje se tradicionalno odrzavaju neke od najboljih alpskih trka u Sjevernoj Americi.

“Živila sam i trenirala u Panorama Mountain Resortu jer je to jedno od najboljih mjesta za skijanje. Snježni uslovi i podrška uprave skijalista činili su mi da je ovde uvijek optimalno trenirati i takmiciti tokom sezone Svjetskog kupa.”

Ovde tokom cijele zime trenira sa svojom grupom perspektivnih skijasa/ca iz kanadske pokrajine Ontario, i priprema ih za nastupe na trkama Evropa i Svjetskog Kupa, nas bivsi takmicar a sada uspjesan trener, Bebe Zoricic!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.