Logan Dunn, Kalgari, AB


Zdravo, moje ime je Logan Dunn. Ja sam iz Calgaryja u Alberti i ovo mi je druga godina s Alberta Ski Teamom i moja 5. godina kako vozim trke za poene FIS-a. Moj domaći tim je NASA (Nakiska Alpine Ski Association)

Nedavno sam izabran da budem dio kanadske skijaške reprezentacije 2022. na Svjetskom juniorskom prvenstvu na Panorami, BC. Kvalificirati se za ovu momčad i ovaj dogadjaj već neko vrijeme mi je bio cilj i bilo je to zaista nevjerojatno iskustvo predstavljati svoju zemlju na međunarodnom nivou.

Imao sam priliku trenirati, živjeti i biti suigrač s najboljim juniorskim sportašima i trenerima iz cijele Kanade. Tokom Svjetskog prvenstva za juniore nisam samo dobio priliku da vidim kakvi su takmicari na tom nivou i takmiciti se s najboljima na svijetu. Takmicenja su bila izuzetno konkurentna, ali uspio sam osvojiti dva plasmana u 30 najboljih i jedan u najboljih 10.

Trkati se kod kuće i imati kanadsku opremu nešto je što nikada neću zaboraviti i nastavit ću koristiti kao motivaciju do kraja karijere.

Hvala GMC Canada, Raymondu Jamesu, Karbonu i sportskom životu. Hvala mojoj obitelji i prijateljima. Hvala mom timu i trenerima na podršci ove sezone!

preuzeto od Alberta Alpine March 25 2022

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.