Kongres FIS-Domacini Svjetskih prvenstava……

Koncem maja mjeseca Vijeće FIS-a izabralo je organizatore Svjetskog prvenstva FIS-a u skijaškim, snowboard, freestyle, nordijskim i alpskim disciplinama za 2027., kao i Svjetskog prvenstva u skijaškim letovima 2026. godine.

Završne prezentacije šest kandidata održale su se ranije tijekom dana s dugo očekivanom odlukom objavljenom u Allianz Toweru u Milanu (ITA), koja se prenosila uživo na FIS digitalnim platformama.

Bila je to kompletna ponuda za izbor domacina cijelog niza takmicenja svjetskog ranga : –

  1. FIS Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju s četiri kandidata: Crans Montana (SUI), Garmsich-Partenkirchen (GER), Narvik (NOR) i Soldeu (AND) .

Vijeće je izabralo Crans Montanu (SUI) za domaćina FIS Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju 2027. godine. To će biti drugi put da je švicarsko zimovaliste domaćin Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju, a 2027. obilježit će se 40 godina od njihovog prvog organizatorskog izleta. Imali smo četiri izvrsne ponude za domaćinstvo Svjetskog alpskog prvenstva 2027. i to svakako nije bila laka odluka.

Crans Montana je u svoju ponudu unio strast koju ste mogli osjetiti. Dovođenje Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju u srce alpskog skijanja 2027. bit će nevjerojatna prilika.”

2. Oberstdorf (GER) jednoglasno je izabran za domaćina FIS Svjetskog prvenstva u skijaškim letovima 2026.
Biće to sedmi put da je njemačko mjesto domaćin Svjetskog prvenstva u skijaškim letovima.

Nakon što je bio domaćin vrlo uspješnog FIS Svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju 2021., Oberstdorf će na stol donijeti bogato organizacijsko iskustvo zajedno s vrlo visokim interesom zajednice”, rekao je predsjednik FIS-a Johan Eliasch.predsjednik FIS.

3. FIS Svjetsko prvenstvo u nordijskom skijanju 2027. jednoglasno je dodijeljeno Falunu (SWE). Središnja švedska zajednica bila je domaćin Nordijskog svjetskog prvenstva 2015. godine, priredivši spektakularan show s desecima tisuća strastvenih obožavatelja.

Falun je već dao svijetu nezaboravno Svjetsko prvenstvo 2015. i drago mi je što se možemo vratiti tamo tako brzo, samo 12 godina kasnije, što će im omogućiti da nadograde svoje iskustvo i isporuče još jedna fantastična dva tjedna nordijske akcije”, rekao je Eliasch.

Pregled glasova
FIS Svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima 2026.: Oberstdorf (GER) – jednoglasno

FIS Svjetsko prvenstvo u skijanju i daskanju slobodnog stila 2027.: Montafon (AUT) – jednoglasno

FIS Svjetsko prvenstvo u nordijskom skijanju 2027.: Falun (SWE) – jednoglasno

FIS Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2027.:
Crans Montana (SUI) – 11 glasova
Narvik (NOR) – 3 glasa
Soldeu (AND) – 3 glasa
Garmisch-Partenkirchen (GER) – 1 glas

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.