Lindsey Vonn usla u Americku kucu slavnih!

Olimpijski i paraolimpijski odbor Sjedinjenih Američkih Država danas je objavio listu imena sportista koji ce ove godine biti primljeni u Američku olimpijsku i paraolimpijsku kuću slavnih, na svečanosti održanoj u petak, 24. Maja 2022.godine, u američkom Olimpijskom i paraolimpijskom muzeju u Colorado Springsu.

Klasa 2022. sastoji se od osam pojedinaca, dvije ekipe, dvije legende, jedan trener i jedan poseban suradnik, uključujući olimpijsku pobjednicu i najtrofejniju alpsku skijašicu svih vremena, Lindsey Vonn, kao i dvostruku osvajačicu olimpijske medalje Gretchen Fraser , u kategoriji “legenda”—prvi Amerikanac koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u skijanju (1948., slalom, u St. Moritzu, Švicarska).

Dobitnici statusa slavnih su Natalie Coughlin (plivanje), Muffy Davis (para alpsko skijanje i para-biciklizam), Mia Hamm (nogomet), David Kiley (para alpsko skijanje, para atletska utrka i košarka u invalidskim kolicima), Michelle Kwan (umjetničko klizanje) , Michael Phelps (plivanje), Lindsey Vonn (alpsko skijanje), Trischa Zorn-Hudson (para plivanje), ženski plivački tim 4×100 slobodnim stilom 1976., paraolimpijski hokejaški tim 2002., Gretchen Fraser (legenda: alpsko skijanje), Roger (legenda: atletska trka), Pat Summitt (trener: košarka) i Billie Jean King (posebni suradnik).

Ova grupa spotista iz 2022. predstavljala je Sjedinjene Države kao takmicari na kombiniranih 27 Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, osvojivši 129 medalja, uključujući 86 zlatnih.

Tu su i dvije nove sportske discipline dodane u Američku olimpijsku i paraolimpijsku kuću slavnih, s Muffy Davis kao para-biciklisticom i hokejaškim timom iz 2002. godine a Pat Summitt i Billie Jean King postale su prve žene u kategoriji trenera i posebnih suradnika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.