Jean Baptiste Grange:“Pobijedis li ovde pobijedio si za vjecnost!”

Dva vrhunska francuska sportaša, tri trijumfa na brdu Ganslern. Jean-Baptiste Grange i Julien Lizeroux dobili su u petak svoje Hahnenkamm gondole.

Njihova su imena već nekoliko godina istaknuta na gondolama, dok se probijaju oko sustava žičara Hahnenkamm. No, u petak je konačno došlo vrijeme da Jean-Baptiste Grange i Julien Lizeroux osobno “prime” svoje gondole – čast koja se ne dodijeli svakom pobjedniku Hahnenkamma.

Oba francuska sportaša su u međuvremenu završila svoje sportske karijere, ali se sjećanja na njihova tri trijumfa nikada neće smanjiti: “Kitzbühel je sve, i za nas natjecatelje iz Francuske. Pobijediš li ovdje, pobjeđuješ za vječnost“, rekao je oduševljeni Jean-Baptiste Grange, koji je 2008. i 2011. osvojio slalomski naslov.
Ovaj 37-godišnjak jedini je sportaš u povijesti trka Hahnenkamm koji je pobijedio u slalomu i na stazi postavljenoj na brdu Vorderganslern i završio ravno na Streifu (2008.) i klasičnoj stazi (2011.). Posebno se dobro sjeća 2008. godine: „Otišao sam na inspekciju staze zajedno s Lucom Alphandom i vidio sva imena na gondolama. Pomislio sam u sebi: ‘Ako i ti gore želiš vidjeti svoje ime, onda je danas taj dan.’ Pokazalo se da je Jean-Baptiste Grange, koji je otišao u mirovinu 2021., bio u pravu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.