Odluke Vijeca FIS od 5.jula 2022.

Novoizabrano Vijeće FIS-a održalo je svoj prvi sastanak u Zürichu 5. jula 2022.
Slijedi sažetak ključnih odluka:

Povećanje novčane nagrade
Vijeće FIS-a odobrilo je opste povećanje nagradnog fonda od 10% za sva takmicenja Svjetskog kupa, muške i ženske, počevši od sezone 2022.-23.

Imenovanje predstavnika Vijeća
Ključna imenovanja unutar Vijeća FIS-a odobrena tijekom sastanka uključuju:

Dopredsjednici FIS-a
Roman Kumpost, Aki Murasato, Flavio Roda, Martti Uusitalo,

FIS blagajnik:
Enzo Smrekar

Izvršni odbor:
Uz predsjednika FIS-a i četiri dopredsjednika, u Izvršni odbor imenovan je Dean Gosper. Hannah Kearney imenovana je za predstavnika takmicara-ki.

Zamjenik glavnog sekretara FIS-a:
Niklas Carlsson imenovan je u novu dužnost zamjenika glavnog sekretara FIS-a. Radit će zajedno s glavnim sekretarom FIS-a Michelom Vionom.

Imenovanje članova povjerenstava i predsjednika povjerenstava
Uz navedena imenovanja, odobrena je obnova postojećih odbora i povjerenstava. Vijeće FIS-a imenovalo je nekoliko komisija, uključujući Povjerenstvo za financije, Povjerenstvo za reviziju i Povjerenstvo za strateško planiranje.

Dodatno, predsjednici svih FIS-ovih odbora i pododbora odobreni su od strane Vijeća. Ažurirani popis bit će uskoro objavljen na stranicama FIS-a. Članovi odbora će na jesenskim tehničkim sastancima imenovati izvršne odbore unutar svojih odbora. Mandat odbora je do Kongresa FIS-a u maju 2024. godine.

Sudjelovanje Rusije i Bjelorusije
Trenutna politika prema kojoj ruski i bjeloruski sportaši ne smiju sudjelovati ni na jednom FIS natjecanju izvan matične zemlje ostat će na snazi ​​tokom ljetne sezone. Vijeće će ponovno razmotriti ovu temu na jesen kako se situacija u Ukrajini bude razvijala.

Ažuriranje zabrane fluoridnog voska
Ljetno testiranje fluoridnih voskova je u toku. Nakon što se prikupe svi podaci iz testiranja, Vijeće je dogovorilo da će Radna grupa za fluorid predstaviti nalaze Izvršnom odboru FIS-a početkom avgusta a Izvršni odbor će potom odlučiti o najboljem pristupu za provedbu zabrane za nadolazeću sezonu. Sljedeći koraci bit ce ucinjeni u saradnji sa IO Medjunarodne Biatlon Unije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.